Produkter för ukraina matgrupp (6)

Svart Ris 1000g VIVIO - Svart Ris 1000g VIVIO

Svart Ris 1000g VIVIO - Svart Ris 1000g VIVIO

Svart ris, efter kokning får en lila nyans, därför kallas det också lila. Precis som brunt ris är det obearbetat och därför rikt på fiber, vitaminer, särskilt vitamin E och mineraler: järn, zink, koppar. Svart ris kokar längre än andra ris, från en halv timme till en timme, och kommer alltid att vara lätt krispigt. Det används ofta för att förbereda hälsosamma desserter, till exempel risdessert med kokosmjölk. Svart ris är rikt på antioxidanter som bekämpar fria radikaler, vilket skyddar oss mot inflammationer och många sjukdomar samt fördröjer cellernas åldrande. <strong>Ingredienser:</strong> brunt ris <strong>Näringsvärden per 100g</strong> Energi 1498kJ/354kcal - 18% RDI* Fett 3,2g - 5% varav mättade fettsyror 0,8g - 4% Kolhydrater 72g - 28% varav sockerarter 0,7g <1% Protein 7,7g - 15% Fiber 3,1g Salt 0,03g <1% *RDI - Referensintag <strong>Användning</strong> Skölj riset i kallt vatten.
Svart Ris 1000g Vivio

Svart Ris 1000g Vivio

Svart ris får en lila nyans efter tillagning, vilket är anledningen till att det också kallas lila. Precis som brunt ris serveras det inte, så det är rikt på fibrer, vitaminer, särskilt vitamin E och mineraler: järn, zink, koppar. Det svarta riset kokas längre än andra ris, från en halv timme till en timme, och det kommer alltid att vara något krispigt. Det används ofta för att förbereda hälsosamma desserter, till exempel risdessert med kokosmjölk. Svart ris är rikt på antioxidanter som ansvarar för att bekämpa fria radikaler, vilket skyddar oss mot inflammatoriska tillstånd och många sjukdomar, samt fördröjer cellåldrandet. <strong>Näringsvärden per 100 g</strong> energivärde 1498KJ / 354Kcal - 18% RDI * FETT 3,2 g - 5%, varav mättade fettsyror 0,8 g - 4% kolhydrater 72 g - 28%, varav sockerarter 0,7 g < 1% protein 7,7 g - 15% fiber 3,1 g salt 0,03 g < 1% * RDI - Referensvärde för näringsintag
Cranberry Cut 1000G

Cranberry Cut 1000G

Blåbär är en rik källa till vitaminer (C, B, E, K vitaminer), mineraler (natrium, kalium, fosfor, kalcium, magnesium, mangan, järn), fiber, organiska syror, karotenoider, flavonoider, tanniner och pektiner. Tranbär förlorar inte sina egenskaper under värmebehandling, så för hälsofördelarna kan du konsumera dess beredningar, som inte är lika sura som färska tranbär. Tranbär fungerar mycket bra i förebyggandet av återfall av urinvägsinfektioner. Det surar urinen, vilket leder till att bakteriedödande ämnen finns i blåsan. Dessutom minskar de syror som finns i tranbär bakteriell adhesion, vilket gör att de utsöndras i urinen. De syror som finns i tranbär är effektiva i förebyggandet och behandlingen av njursten. Torkade tranbär förebygger också tandköttssjukdomar och plackbildning. Tranbär har starka antioxidativa egenskaper.
Ekologiska cashewnötter 250g Vivio

Ekologiska cashewnötter 250g Vivio

<Span Style = "Font-Weight: 400;"> Ekologiska cashewnötter från Vibio kännetecknas av hög kvalitet, färskhet och utmärkt smak. De kommer från ekologiska odlingar i Vietnam. </ Span> Cashewnötter är frön från en trädfrukt som kallas Västerländsk Naner eller Västerländsk Cashew. De är kusiner till mango och pistagenötter och odlas i de flesta länder i det tropiska området. Att skaffa cashewnötter är komplext och tidskrävande. Cashewnötter är en riktig mineralgruva - magnesium, fosfor, zink, mangan, koppar, järn, selen, kalium, kalcium och vitaminer - K1, E och B-gruppens vitaminer. Tack vare det höga innehållet av B-vitaminer och magnesium har cashewnötter en positiv effekt på bland annat nervsystemet. Det höga kaliuminnehållet innebär att cashewnötter har en positiv effekt på att upprätthålla korrekt vatten- och elektrolytbalans och förhindrar överdriven ansamling av vatten i kroppen (vilket minskar svullnad i fötter, händer och ansikte, vatten celluliter, etc.).
Torkade hela tranbär 1000g - Vivio

Torkade hela tranbär 1000g - Vivio

Torkad hela tranbär är naturliga frukter som torkats i sin helhet med en raffinerad syrligt söt smak. Frukterna liknar torkade russin i form, men är större, har en saftig färg och en elastisk konsistens. Tranbär används i stor utsträckning i köken runt om i världen. Tranbär är en rik källa till vitaminer (C, B-vitaminer, E, K), mineraler (natrium, kalium, fosfor, kalcium, magnesium, mangan, järn), fiber, organiska syror, karotenoider, flavonoider, tanniner och pektin. Tranbär förlorar inte sina egenskaper vid värmebehandling, så för hälsans skull kan man konsumera dess produkter, som inte är lika syrliga som färska tranbär. Tranbär är utmärkta för att förebygga återkommande urinvägsinfektioner. De sänker pH i urinen, vilket leder till att bakterier i urinblåsan dör. Dessutom minskar syrorna i tranbärens klibbighet hos bakterier, vilket gör att de utsöndras med urinen.
Inulin från Cikoria 500G

Inulin från Cikoria 500G

Inulin är en naturligt förekommande multi-korn som inte kan brytas ner av människan, vilket gör att den fungerar som kostfiber. Det förekommer i rötterna och knölarna av vissa växter (cikoria, jerusalemskocka, kronärtskocka, maskros, lök, vitlök, bananer). Oftast utvinns det från cikoria. Inulin kännetecknas av låg kaloriinnehåll och mild sötma. Eftersom det är 10 gånger mindre sött än socker används det vanligtvis inte som ersättning. Inulin används som gel, förtjockar och stabiliserar ämnen. Inulin som tillsätts till livsmedel minskar kaloriinnehållet, dämpar aptiten och ökar känslan av mättnad. Tack vare detta förbättrar det kontrollen över mängden konsumterad mat. Det fungerar hos personer med bantningsdieter. Inulin fungerar som ett prebiotikum, stimulerar utvecklingen av en normal tarmbakterieflora och påverkar därmed hälsan positivt.